dinsdag 14 juli 2020

Zoetzure komkommersalade

2 komkommers
1 (punt)paprika (optioneel maar het staat zo vrolijk)
100 ml mooie azijn, bijvoorbeeld witte wijnazijn of appelazijn
3 el suiker
Chilipeper uit de molen
Zout

Snijd de komkommer in grove stukken, ik snij lekker onregelmatig, dat vind ik gezellig. En hetzelfde met de paprika. Je kan natuurlijk ook hele nette plakjes, of linten snijden; wat je wilt; t is jouw feestje 🥳 

Doe de azijn, samen met wat zout en de suiker in een pannetje en verwarm het zachtjes, het hoeft niet te gaan koken. Als de suiker opgelost is, is het klaar om over de komkommer heen gegoten te worden. Nog wat chili uit de molen. 

In een bak en hups de koelkast in zodat de boel kan marineren. Proef een uurtje later even of er nog wat suiker, zout of chili bij moet. Je kan dit een paar dagen goed houden in de koelkast, en is eigenlijk de volgende dag(en) nog lekkerder.

Je kan ook verse fijngesneden chilipeper bijvoegen, dan hoeft de peper uit de molen niet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten