zaterdag 2 februari 2019

Pittige kokos-gehakt balletjes


  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 2 theelepels sambal oelek
  • zakje geraspte kokos (gedroogd)
  • zout en peper
Snipper de ui fijn en pers de knoflook, doe dit samen met het gehakt en het ei in een mengkom. Voeg de ketjap en sambal toe, en zout en peper naar smaak. Kneed door elkaar. Voeg zoveel kokos toe tot je mooie ballen kunt maken (het fungeert als paneermeel bij “gewone” gehaktballen). Je kan de ballen eventueel nog paneren in de kokos.
Draai niet te grote ballen, braad de ballen gaar.

Als avondeten lekker met rijst en pindasaus, met bijvoorbeeld boontjes en een frisse rauwkostsalade
Maar ook heel lekker bij de borrel (draai dan wat kleinere snack-site balletjes)
Je kan er natuurlijk ook burger van maken voor op de BBQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten