zaterdag 2 februari 2019

Hartige taart : ham prei walnoten met kerrie


  • 1 pakje bladerdeeg (ontdooid)
  • 250 gram hamblokjes 
  • 100-150 gram walnoten (bakje)
  • 3 a 4 prei
  • zout, (chili)peper, kerrie
  • 2 a 3 eieren
  • zakje geraspte kaas
  • scheutje melk
  • margarine om in te bakken
  • paneermeel
Oven voorverwarmen op 220 graden

Gebruik een lekkere grote hapjes- of braadpan om de vulling van de hartige taart in te maken: dat werkt wel zo fijn.
Snij de prei in ringen en fruit deze aan (als je dat lekker vindt kun je ook nog een (rode) ui mee fruiten). Voeg de hamblokjes toe en bak deze even mee. Breek de walnoten grof in stukken -gewoon met de hand fijn knijpen- en hops in de pan erbij. Zout, peper, kerrie erbij naar smaak... vulling is nu klaar.

Vet springvorm in, bekleed met bladerdeeg. Ik prik altijd gaatjes in de bodem van het bladerdeeg met een vork en doe wat paneermeel op de bodem strooien: zo wordt je hartige taart niet zo klef, maar lekker crispy. De vulling kan in de vorm erbij.

Klop de eieren met wat melk, en wat zout, peper en kerrie los in een kom. Voeg de kaas toe en maak een papje. Dat papje gaat bovenop in de vorm.

Schuif alles in de oven en bak in ongeveer 30 minuten de taart. Laat hem een minuutje of 5 staan voor je hem uit de vorm haalt.

Eet smakelijk

Recept geprobeerd? Laat in de reacties weten wat je ervan vond 😀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten