Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan weggooien van eten. Bij ons thuis beland weinig voedsel in de kliko, want restjes eten gaan al snel naar het kippenhok in de achtertuin, en de dames maken daar dan weer lekkere verse eitjes van.
Oude, wat rimpelig wordende appeltjes die niet meer gekozen worden van de fruitschaal tover ik graag om tot appelcompote of appeltaart.
Appelcompote is zo simpel om te maken, en het ruikt en smaakt zo lekker...
Omdat ik vaak op onze houtkachel kook, gebruik ik in dat geval een stevige braadpan, zoals op de foto. Natuurlijk kan het op het gewone fornuis ook gewoon in een kookpan met een dunnere bodem.
Belangrijk is dat je een klein bodempje water in de pan zet, en dan de geschilde en in stukken gesneden appel pas toevoegt.
Een schep suiker en wat kaneelstokjes en anijssterretjes doen de rest.
Daarna zachtjes tot moes koken, wel af en toe goed doorroeren zodat de boel niet aanbrandt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten