zaterdag 2 februari 2019

Kipcocktail salade


  • 1 dubbele kipfilet
  • kippenboullion
  • 2 blikjes mandarijntjes
  • 1 bakje walnoten
  • cocktailsaus
  • zout, peper, chilipeper uit de molen, kerrie
  • Mooie sla ter garnering (eventueel)
Kruid de kip met kerrie, zout, peper en chilipeper: wees niet zuinig!
Braad de kipfilet aan in een braadpan, voeg minstens een halve liter sterke kippenboullion toe, zet het vuur laag en laat sudderen tot de boullion weer helemaal verdampt is: wel af en toe de kipfilet omdraaien. Is de kip door en door gaar en begint hij uit elkaar te vallen, dan is hij goed.
Trek met 2 vorken de kip in slierten/stukken... jawel: pulled chicken en natuurlijk kan je hier nog 1001 andere lekkere dingen mee maken 🤗

Laat de mandarijntjes uitlekken en voeg ongeveer 1,5 blikje toe aan de uit elkaar getrokken kip. Hak de walnoten grof en voeg die toe. 
Voeg cocktailsaus toe tot je een mooi smeuïg mengsel krijgt (2 a 3 eetlepels, maar kijk vooral: je wil het mengsel niet te nattig hebben, maar ook niet te droog -is het te droog, voeg dan een klein beetje sap van de mandarijntjes toe-)
Breng op smaak met zout en (chili)peper.

Als voorgerecht; doe een mooie sla onderin een glas: bijvoorbeeld ijsberg, little gem, rucola
Schep het kipmengsel daarop, garneer met nog wat sla, walnootjes, en wat partjes mandarijn en een klein drupje cocktailsaus

Als lunchsalade: ontzettend lekker met geroosterde (volkoren) boterhammen.
Maar ook ontzettend lekker op toastje of stokbroodje bij de borrel.
Ook lekker: bak wraps ietwat krokant in de oven, daarop een blad ijsbergsla, het kipmengel en weer ijsbergsla en weer een wrap. Snij in stukken en serveer als sandwich






Geen opmerkingen:

Een reactie posten