Ja ik weet het : ieuw! Bloedworst...
En toch, een niet te dikke plak en met de juiste tegenhangers, dan is het helemaal niet vies en valt het ineens op zijn plek.
Dit gerechtje kregen we ooit in Duitsland voor ons neus als amuse, en jemig wat was dit lekker. Nu maak ik het bij tijd en wijle thuis na. De kinderen willen er trouwens niks van weten en nemen in plaats van de bloedworst een ander stukje vlees, zoals een speklapje ofzo.
Een röstipannekoekje onderop, je kan dit natuurlijk zelf maken, maar die van Ikea uit de vriezer zijn zo lekker groot en plat: die voldoen prima!
Daarbovenop komt de boerenkool. Géén stamppot, maar gewoon fijngesneden en dan gekookte boerenkool: dat smaakt zo puur echt heel anders, maar zo lekker!
Daarbovenop komt een niet te dikke plak, gebakken bloedworst. Of een uitgebakken speklapje dus.
Om het af te maken een flinke toef crème fraiche. Dit fris de boel lekker op.
Zeker een keer proberen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten