zaterdag 2 februari 2019

Dadelkoek


  • 200 gram dadels
  • vanillearoma
  • 125 ml water
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 150 gram volkomen tarwemeel
  • 150 gram boter
  • 150 gram gele basterdsuiker
Dadels met water in magnetronbestendige schaal zonder deksel 5 minuten in magnetron op 750 watt.
Een paar druppels vanillearoma toevoegen en pureren (met aardappelstamper)
Boter smelten op zacht vuurtjes in magnetron.
Havermoutvlokken, meel en suiker mengen, voeg de gesmolten boter toe aan dit mengsel tot het een kruimelige massa wordt.
De helft van dit mengsel in een niet al te niet al te grote magnetronbestendige (siliconen) bakvorm aandrukken. Dadelpuree erover uitstrijken en vervolgens de rest van het deegmengsel erop scheppen, en ook weer stevig aandrukken.
7 minuten op 750 watt in de magnetron. 

Zowel warm als koud erg lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten