zaterdag 2 februari 2019

Taart met kip, mandarijn en ananas


  • 500 gram kipfilet
  • 1 blik ananasstukjes
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 2 a 3 eieren
  • scheutje melk
  • zakje geraspte kaas
  • 1 pakje bladerdeeg
  • paneermeel
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden

Kip in stukjes snijden een aanbraden in hapjes- of braadpan.
Ananas en mandarijntjes laten uitlekken en, als de kip bruin is, toevoegen. Zachtjes iets laten stoven. Als de mandarijntjes uit elkaar vallen, kan het vuur helemaal uit.
In de tussentijd springvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Gaatjes prikken in de bodem met een vork en wat paneermeel over de bodem verdelen: dit zorgt ervoor dat je een lekker knapperige taart krijgt en de boel niet klef wordt.
De vulling kan nu in de vorm. Maak een papje van het ei, melk en kaas.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten af op 220 graden.

Eigenlijk is deze taart bijna hetzelfde als de Hartige taart met ham prei walnoten en kerrie , alleen de vulling is anders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten