zaterdag 2 februari 2019

Kip kiwi salade


Voor de salade
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram walnoten 
  • 4 groene kiwi’s
Voor de dressing
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 eetlepel kerrie
  • zout en peper
Eventueel als garnering mooie bladeren ijsbergsla 


Salade: 
Kook de rijst en laat afkoelen, wel de rozijnen.
Snij de paprika en ui en kiwi in blokjes, walnoten grof hakken.
Als de rozijnen geweld zijn, even afgieten in vergiet en uit laten lekken.
Meng alles door elkaar in een grote kom.

Dressing:
Roer de mayonaise los met de gembersiroop en 1 eetlepel water. Voeg kerrie, zout en peper toe, meng dit sausje door de salade.

Geschikt als voorgerechten, of als heerlijke maaltijdsalade op een warme, zomerse dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten